Anayasa Mahkemesi

Anayasa Mahkemesi

  • Evet,doğru

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır,doğru değil

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nicksizadam

New member
Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 367 ısrarı sizce doğru bir gerekçeye dayandırıldı mı? Yoksa bu durum yargının tarafsızlığı ilkesine gölge mi düşürdü?
 
bu ülkede konu ne olursa olsun muhattapları kım olursa olsun yargı ve tarafsızlık pek yan yana durmuyor.
 
Bence Anayasa Mahkemesi dışarıdan oldukça etkilenerek yanlış bir karara varmıştır.Türkiye Cumhuriyhetini krizin eşiğine getirecek eksik ve yanlış gerekçelendirilmiş kararı siyasi bir tavır olarak yorumlamak yanlış olmasa gerek.İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir kaos ortamına sürüklenmek istenmez.
 
Cumhuriyet cumhurun yani çoğunluğun temsilidir.
Azınlığa hakperver ,adaletkarane davranmaktır.

İslamın ilk dönemlerinde bu çokça yaşanmıştır.

Bakınız hz. Osman radıyallahu anha , hz. Ebu zerr radıyallahu anh çokça itiraz etmiştir,Beni ümeyyeoğullarına yakın duruşunu çokça eleştirmiştir.

Lakin Osman efendimiz başkanlığa milletin iradesiyle ,yani ekserin isteğiyle çıkmıştır.
Ebu zerr efendimiz hatta yaşanan olaylardan sonra inzivai yaşamış,belki haklı gerekçeleri olmuş ama cumhurun seçimine saygı duymanın gerekliliğini İslam ahlakıylada benimsemiştirler.
Şahsım Ebu zerr efendimizi kişiliğimle daha uyumlu bulurum.
Allah hepsinden razı olsun,cumhuriyeti,hakperesliği,adaleti iliklerine kadar yaşamışlardır,kuşkumuz,şek ve şüphemiz yoktur.
 
yanlış ve taraflı bir şekilde verilmiş, anayasa mahkemesine yakışmayacak bir karardı. kınıyorum...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst