Cennetin Sonsuzluğunu Düşününce Korkmayı Nasıl Bırakırım?

jale

New member
Ben iradesi çok zayıf biriyim. Şeytan bana çocukluğumdan beri çok vesvese veriyor. Şimdi de bu vesvese başladı. Kurtulmak istiyorum ama olmuyor. Cennetin sonsuzluğunu düşününce korkuyorum, korkmak istemiyorum, mutlu olmak istiyorum. Bu düşünce kafama o kadar takılıyor ki gün içinde çok üzgün oluyorum. Kimseye anlatamadım, paylaşmak istemedim çünkü başkalarında da aynı korku oluşsun istemedim ama daha fazla dayanamadım. "Derdini söylemeyen derman bulamaz" derler. Burası dini bir platform, o yüzden içime su serpecek cevaplar alacağımı umuyorum. Sonsuzluk algılama limitlerimizi aşıyor, bu yüzden korkutuyor biliyorum ama ben korkmamak istiyorum. Düşününce içim korku dolmasın istiyorum, ürpermek, tuhaf olmak hissetmiyorum. Lütfen bana biraz içimi rahatlatıcı cevaplar yazarsanız çok sevinirim. Şeytan beni bu konu hakkında arada yokluyor. Daha önce de olmuştu, geçti ama şimdi tekrar nüksetti. Ben bu konu hakkında kesin, ikna edici, net, rahatlatıcı bir cevap istiyorum. Eğer bir cevap bulursam şeytanın bana bir daha bu konu hakkında vesvese veremeyeceğini umut ediyorum. Allah rızası için birkaç bir şey söyleyin, çok mutsuzum. Cennete gidince, ölünce sonsuzluktan korkmayacağımı biliyorum. Sırf bu yüzden hemen ölmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir metot uygulamalıyım? Allah için fikir verin. Kimin sayesinde bu dertten kurtulursam, şeytanın vesvesesinden kurtulursam çok dua edeceğim ona. Ne olur yardım edin. Böyle düşünmekten nasıl kurtulurum? Bu düşünceyi kafamdan nasıl atarım, söyleyin lütfen.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks